South west Coast path

Geplande reisdatum:

  • Vertrek: Zaterdag 31 Augustus
  • Terugkomst: Zaterdag 7 September
  • Vertreklocatie: Geldrop.

Dit jaar gaat de expeditie een deel van de prachtige trail lopen van het South West Coast path in het zuiden van Engeland.

De route vraagt om uithoudings- en doorzettingsvermogen en leid je langs de woeste kust van de oceaan. De etappes zijn niet vlak en gaan over goed begaanbare paden. We leggen flinke afstanden (ca. 20 km/dag) per dag af. Oftewel, een goede conditie is vereist om dit 6 dagen vol te houden.

De eerste en laatste nacht overnachten we in hotels. De overige nachten slapen we in zelf meegenomen tenten op campings. Tijdens de expeditie zal er in de avonden worden gekookt.  Busjes zullen onze materialen van camping naar camping verplaatsen. Wel elke dag tent opzetten/inpakken dus.

Bent u geinteresseert in de expeditie en wilt u graag mee op avontuur, meldt u zich dan nu aan voor de informatie avond! Tijdens deze avond zullen we u inhoudelijk meer vertellen over de tocht en uw mogelijke deelname.

De informatieavond vindt plaats op:

19 maart 2019

Locatie: St. Anna Ziekenhuis in Geldrop

Tijd: Inloop vanaf 19:45, start 20:00 uur

Expeditie 2018 Venediger Alpen

Het is alweer de vierde expeditie die we gelopen hebben van 16-23 september 2018: bepakt en bezakt de Venediger Hohenweg.

Stijgen en dalen gedurende 6 dagen met als hoogtepunt de gletsjer.

Voor eenieder een uitdaging op persoonlijk of op diabetesgebied.

Een geslaagde hutten tocht met dagen die niet easy maar pittig waren, vele hoogtemeters maar ook net zoveel weer dalen, een beetje meer of minder insuline, op de been blijven, maar vooral een gave, mooie en gezellige week!

Op naar ons eerste lustrum in 2019……

Ook dit jaar werd de expeditie weer ondersteund door fysiotherapiepraktijd Knegt&Bungelaar en OneMed.

Persoonlijke overwinningen

In het eerste jaar hadden we onze eigen dromen waargemaakt. In 2016 wilden we graag  anderen hetzelfde laten ervaren. Op de Stubaier Höhenweg hebben alle expeditieleden een bijzondere ervaring gehad. In de prachtige en zonnige bergen zijn opgetrokken als één groep, en hebben gezamenlijk alle lopers naar het einde gebracht. Het motto ‘ De laatsten zullen de eersten zijn’  was werkelijk van toepassing. Niet alleen hebben we hiermee € 4.880,50 voor ons goede doel [link] bij elkaar gelopen, maar vooral hebben alle deelnemers voor zichzelf doelen kunnen bereiken en mogelijkheden ontdekt. Voor sommigen lag dat op het gebied van diabetes, voor anderen waren dit weer heel persoonlijke doelen. Voor iedereen was het een verrijkende ervaring.

Ook dit jaar werd de expeditie weer ondersteund door fysiotherapiepraktijd Knegt&Bungelaar en Boeren Medical.

Zon, regen, sneeuw, onweer en wind

September 2015 was het dan eindelijk zover. Na een jaar voorbereidingen te hebben getroffen betraden we 13 september 2015 de eerste meters van de Berliner Hoheweg. De expeditie is ontstaan vanuit mijn droom, heeft vele andere persoonlijke dromen waargemaakt en er is maar liefst 2.677,45 EURO opgehaald voor het realiseren van gezinsweekenden door de Bas van der Goor Foundation. Het was met recht expeditie Elements. We hebben zon, regen, sneeuw, onweer en wind moeten trotseren om de vele hoogtemeters te kunnen lopen. Het was een prachtige maar zware tocht waarbij we veel herkenning vonden bij elkaar, maar ook veel van elkaar konden leren. Samen hebben we grenzen kunnen verleggen, persoonlijke dromen waar kunnen maken en een doel tbv andere mensen met Diabetes kunnen ondersteunen. Het was met recht een expeditie met en voor mensen met Diabetes.
Expeditie Elements is ondersteund en mede mogelijk gemaakt door fysiotherapiepraktijk Knegt&Bungelaar en BoerenMedical. Tijdens de tocht zijn we medisch ondersteund door internist Alexander Stork en diabetesverpleegkundige Linda Meertens, beiden werkzaam binnen het St. Anna Ziekenhuis.

© Copyright - Stichting Diabest | Powered by ShareAll