Expeditie 2018 Venediger Alpen

Dit jaar gaan we een groot gedeelte lopen van de Venediger Hohenweg. Dit is een beroemde hoogteweg in de Oostenrijkse Alpen.

Gedurende 6 dagen trekken we van hut naar hut. Op dit moment hebben we nog 2 plaatsen beschikbaar. Wilt u meelopen met de tocht en het bijbehorende voorbereidingstraject meldt u dan nu aan. De volledige beschrijving ziet u in deze link.

Wilt u zich aanmelden voor de expeditie 2018, met bijbehorend voorbereidingstraject, meldt u zich dan nu aan! Er zijn nog reeds 2 deelnemersplaatsen beschikbaar.

Ook dit jaar werd de expeditie weer ondersteund door fysiotherapiepraktijd Knegt&Bungelaar en OneMed.

Persoonlijke overwinningen

In het eerste jaar hadden we onze eigen dromen waargemaakt. In 2016 wilden we graag  anderen hetzelfde laten ervaren. Op de Stubaier Höhenweg hebben alle expeditieleden een bijzondere ervaring gehad. In de prachtige en zonnige bergen zijn opgetrokken als één groep, en hebben gezamenlijk alle lopers naar het einde gebracht. Het motto ‘ De laatsten zullen de eersten zijn’  was werkelijk van toepassing. Niet alleen hebben we hiermee € 4.880,50 voor ons goede doel [link] bij elkaar gelopen, maar vooral hebben alle deelnemers voor zichzelf doelen kunnen bereiken en mogelijkheden ontdekt. Voor sommigen lag dat op het gebied van diabetes, voor anderen waren dit weer heel persoonlijke doelen. Voor iedereen was het een verrijkende ervaring.

Ook dit jaar werd de expeditie weer ondersteund door fysiotherapiepraktijd Knegt&Bungelaar en Boeren Medical.

Zon, regen, sneeuw, onweer en wind

September 2015 was het dan eindelijk zover. Na een jaar voorbereidingen te hebben getroffen betraden we 13 september 2015 de eerste meters van de Berliner Hoheweg. De expeditie is ontstaan vanuit mijn droom, heeft vele andere persoonlijke dromen waargemaakt en er is maar liefst 2.677,45 EURO opgehaald voor het realiseren van gezinsweekenden door de Bas van der Goor Foundation. Het was met recht expeditie Elements. We hebben zon, regen, sneeuw, onweer en wind moeten trotseren om de vele hoogtemeters te kunnen lopen. Het was een prachtige maar zware tocht waarbij we veel herkenning vonden bij elkaar, maar ook veel van elkaar konden leren. Samen hebben we grenzen kunnen verleggen, persoonlijke dromen waar kunnen maken en een doel tbv andere mensen met Diabetes kunnen ondersteunen. Het was met recht een expeditie met en voor mensen met Diabetes.
Expeditie Elements is ondersteund en mede mogelijk gemaakt door fysiotherapiepraktijk Knegt&Bungelaar en BoerenMedical. Tijdens de tocht zijn we medisch ondersteund door internist Alexander Stork en diabetesverpleegkundige Linda Meertens, beiden werkzaam binnen het St. Anna Ziekenhuis.

© Copyright - Stichting Diabest | Powered by ShareAll