Hoe gaat het met je? Helaas zitten we nog steeds midden in de pandemie. Ondanks alles hebben we voorzichtig een plan bedacht voor een mooie tocht in 2021. Want stel je nu eens voor dat de wereld er in september toch anders uit zal zien en een week in de bergen in Oostenrijk mogelijk zal zijn…

Het is uiteraard een gok, want alles zal afhangen van de situatie zoals die dan is. In het plan hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met het Coronavirus (Covid-19). Daarom hebben we een andere invulling dan we vorig jaar hadden gepland. Maar alles is, zoals je zult begrijpen, opgezet onder voorbehoud.

Op 16 maart aanstaande organiseren we een informatieavond welke zal plaatsvinden via Teams. Zoals beloofd hebben we iedereen die vorig jaar interesse heeft getoond een uitnodiging gestuurd. Wegens grote belangstelling is deze bijeenkomst besloten. Mochten er naderhand toch deelnemersplaatsen beschikbaar blijken te zijn, zullen we dit op de website aangeven.

Voor nu wensen wij iedereen gezondheid toe en bedanken wij jullie voor de grote belangstelling!

Helaas kan de expeditie dit jaar niet doorgaan i.v.m. het coronavirus. Daarom schuiven we onze ambities op naar volgend jaar. September 2021 gaan we terug naar waar het voor Stichting Diabest, 5 jaar geleden allemaal begon… De Berliner Hohenweg! Een pittige maar prachtige Alpine tocht in de Oostenrijkse Alpen. Het is een  tocht met imposante uitzichten op grote hoogten. Het is een veeleisende tocht voor ervaren bergwandelaars. We lopen tijdens de expeditie een gedeelte van de 85 kilometer lange tocht en eindigen de week in de prachtige Berliner Hutte zelf.

Voor wie? Ervaren bergwandelaars met een goede conditie en zonder hoogtevrees, Daarnaast is het hebben van type 1 diabetes een vereiste.

Alvorens we op expeditie gaan zijn er een aantal belangrijke momenten waarbij we je vragen aanwezig te zijn. Te denken valt aan een informatieavond, trainingsdag op de Gullberg en een trainingsweekend in de Ardennen. Data hiervan zijn nog niet bekend, maar worden vermeld zodra ze zijn ingepland.

Is je interesse gewekt en zou je dit avontuur willen meebeleven?  Onder de button contact kan je je inschrijven voor de informatieavond in 2021, of een eventuele vraag achterlaten.

Mensen die zich al hadden ingeschreven voor de expeditie 2020: deze inschrijvingen blijven staan voor 2021.

Expeditie 2019: South West Coast Path

Na 4 jaar in de bergen te zijn geweest hebben we dit jaar met in totaal 18 deelnemers een deel van het South West Coast Path, Cornwall in Engeland gelopen.

Iedere dag staat in het teken van vroeg opstaan, tenten afbreken en wandelen. Het is een geweldig mooie omgeving met vele baaitjes, groene vlaktes en de zee aan onze rechter zijde.

Na een lange wandeling eerst een heerlijk vers bakje soep gemaakt door onze koks, Sjuul en Jeroen (en veel meer, wat dacht je van een Indische rijsttafel op de camping!?). Waarna tenten weer worden opgebouwd en het diabetesspreekuur wordt gehouden: insulinegevoeligheid, koolhydraten tellen en hypo`s. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst!

Robin Koops wandelt de eerste dag mee en houdt een inspirerend verhaal over zijn Inreda AP.  We kunnen niet wachten….

Hoe fijn was het om 5 dagen te wandelen in de zon met alleen de laatste dag wat regen waardoor gelukkig de meegenomen regenpakken konden worden uitgeprobeerd. Totaal 85,6km met 3,5km stijgen en dalen.

De laatste avond sluiten we af met inspirerende woorden tijdens een heerlijk etentje. We hebben weer enorm genoten, van elkaar mogen leren en nieuwe dingen kunnen ontdekken.

Iedereen bedankt!

Sponsordoel 2019: een bijdrage aan verkleining van de kunstmatige alvleesklier van Inreda

Een mooi sponsordoel voor de kunstmatige alvleesklier van Inreda (de Inreda AP) is het verkleinen van het apparaat. Een kleinere, lichtere en rondere AP zal comfortabeler te dragen zijn voor iedereen. Bovendien, en dat is zeker ook heel belangrijk, een kleiner formaat is een cruciale stap om de Inreda AP geschikt te maken voor kinderen.

Het team van Inreda, terwijl hun traject op weg naar het CE keurmerk steeds verder vordert, werkt verder aan een verkleind model. In de afgelopen jaren hebben zij hierin al een aantal stappen gezet, waarbij sommige interne componenten verkleind zijn. Maar er zijn nog meer stappen die zij willen zetten voor de volgende generatie van het systeem:

  • de Inreda AP production ready maken door bijvoorbeeld het spuitgieten toe te passen, zodat het apparaat gemakkelijker en sneller op grote schaal geproduceerd kan worden;
  • de nieuwe generatie AP meer mogelijkheden qua accessoires geven, zodat de Inreda AP gebruikt kan worden in combinatie met verschillende soorten sensoren en infusiesets.

Met uw bijdrage werkt u actief mee aan een oplossing voor de behandeling van Diabetes. Een oplossing die direct vrijheid en kwaliteit van leven teruggeeft aan de mensen met diabetes en die uitzicht geeft op minder complicaties op de lange termijn naast een betere levensverwachting en gezondere oude dag!

Wilt u ook sponsoren, dat kan. Klikt u op de button doneren. Alvast heel hartelijk bedankt!

Expeditie 2018 Venediger Alpen

Het is alweer de vierde expeditie die we gelopen hebben van 16-23 september 2018: bepakt en bezakt de Venediger Hohenweg.

Stijgen en dalen gedurende 6 dagen met als hoogtepunt de gletsjer.

Voor eenieder een uitdaging op persoonlijk of op diabetesgebied.

Een geslaagde hutten tocht met dagen die niet easy maar pittig waren, vele hoogtemeters maar ook net zoveel weer dalen, een beetje meer of minder insuline, op de been blijven, maar vooral een gave, mooie en gezellige week!

Op naar ons eerste lustrum in 2019……

Ook dit jaar werd de expeditie weer ondersteund door fysiotherapiepraktijd Knegt&Bungelaar en OneMed.

Persoonlijke overwinningen

In het eerste jaar hadden we onze eigen dromen waargemaakt. In 2016 wilden we graag  anderen hetzelfde laten ervaren. Op de Stubaier Höhenweg hebben alle expeditieleden een bijzondere ervaring gehad. In de prachtige en zonnige bergen zijn opgetrokken als één groep, en hebben gezamenlijk alle lopers naar het einde gebracht. Het motto ‘ De laatsten zullen de eersten zijn’  was werkelijk van toepassing. Niet alleen hebben we hiermee € 4.880,50 voor ons goede doel [link] bij elkaar gelopen, maar vooral hebben alle deelnemers voor zichzelf doelen kunnen bereiken en mogelijkheden ontdekt. Voor sommigen lag dat op het gebied van diabetes, voor anderen waren dit weer heel persoonlijke doelen. Voor iedereen was het een verrijkende ervaring.

Ook dit jaar werd de expeditie weer ondersteund door fysiotherapiepraktijd Knegt&Bungelaar en Boeren Medical.

Zon, regen, sneeuw, onweer en wind

September 2015 was het dan eindelijk zover. Na een jaar voorbereidingen te hebben getroffen betraden we 13 september 2015 de eerste meters van de Berliner Hoheweg. De expeditie is ontstaan vanuit mijn droom, heeft vele andere persoonlijke dromen waargemaakt en er is maar liefst 2.677,45 EURO opgehaald voor het realiseren van gezinsweekenden door de Bas van der Goor Foundation. Het was met recht expeditie Elements. We hebben zon, regen, sneeuw, onweer en wind moeten trotseren om de vele hoogtemeters te kunnen lopen. Het was een prachtige maar zware tocht waarbij we veel herkenning vonden bij elkaar, maar ook veel van elkaar konden leren. Samen hebben we grenzen kunnen verleggen, persoonlijke dromen waar kunnen maken en een doel tbv andere mensen met Diabetes kunnen ondersteunen. Het was met recht een expeditie met en voor mensen met Diabetes.
Expeditie Elements is ondersteund en mede mogelijk gemaakt door fysiotherapiepraktijk Knegt&Bungelaar en BoerenMedical. Tijdens de tocht zijn we medisch ondersteund door internist Alexander Stork en diabetesverpleegkundige Linda Meertens, beiden werkzaam binnen het St. Anna Ziekenhuis.

© Copyright - Stichting Diabest | Powered by ShareAll