Hoe is stichting Diabest ontstaan

In 2014 is Marieke Wassink (voorzitter) begonnen aan het verwezenlijken van een van haar persoonlijke dromen. Zij wilde, na de geboorte van haar drie kinderen, weer actief in de Alpen worden. Haar man Arnoud (penningmeester en alpine tochtleider) ondersteunde dat, maar ze wisten alletwee dat het risicovol is, deze onderneming samen aan te gaan, omdat Marieke diabetes heeft. Ze bedachten dat het leuk zou zijn om met andere mensen met diabetes, onder deskundige begeleiding, Marieke’s persoonlijke droom uit te laten komen.

De eerste expeditie was een groot succes. Naast persoonlijke overwinningen, werd met deze tocht geld opgehaald t.b.v. de Bas van de Goor Foundation. Omdat de expeditie zoveel energie genereerde en meerdere mensen met diabetes aangaven, ook behoefte te hebben aan een dergelijk avontuur, ontstond de gedachte om er een jaarlijks terugkerende expeditie van te maken.

Een persoonlijke droom werd een gezamenlijk gedragen droom, een missie. En op 20 mei 2016 is Stichting Diabest officieel geboren.

Verken je grenzen, ontdek je mogelijkheden, verwezenlijk je dromen; ook mét diabetes.

Marieke Wassink

Marieke Wassink

Voorzitter

Ik ben Marieke Wassink, getrouwd met Arnoud en samen hebben we 3 kinderen. Inmiddels heb ik al 23 jaar Diabetes type 1 en maak ik bij mijn behandeling gebruik van een Inreda AP met sensor. Ik streef ernaar te leven als iedereen en mee te racen in de wereld der gezonden. Dit gaat helaas niet altijd en ik beland dan ook soms even van de snelweg in de berm. Gelukkig ben ik een positief ingesteld persoon en kijk ik eerder naar mogelijkheden dan beperkingen, zonder mijn ogen te willen sluiten voor de realiteit. Met heel veel plezier en energie hoop ik vele mensen met Diabetes te kunnen bereiken. Samen een (alpine)avontuur aan te gaan en daarmee lichamelijke grenzen en mogelijkheden te verkennen en te verleggen. Ik zie het als een uitdaging om te verbinden. Ook professionals te laten zien wat voor een prestatie men moet leveren om dagelijks Diabetes te moeten managen. Samen bruggen te slaan en zodoende mogelijk een kleine bijdrage te leveren aan het optimaliseren van de diabeteszorg (vergroten van inzicht). Naast mijn uitdagingen voor stichting Diabest werk ik als verpleegkundig trainer /coach bij Inreda Diabetic.

Arnoud Wassink

Arnoud Wassink

Penningmeester en ervaren Alpine tochtleider

Ik ben Arnoud Wassink, trotse vader van 3 kinderen en getrouwd met Marieke. In het dagelijkse leven werk ik als manager bij ASML in high tech innovaties. Dit doe ik met veel plezier en geeft veel uitdaging. Vroeger heb ik in de vakanties met mijn ouders veel gewandeld in de Alpen en heb dit aan het einde van mijn studietijd omgezet naar meer Alpiene tochten. Via NKBV (toen nog KNAV) de CI en CII trainingen gedaan en eigen tochten uitgezet om eenvoudige 4000-ers te beklimmen of trektocht in Lapland. Mijn grootste uitdaging was de Aconcaqua (6942 mtr) in Argentinie die de hoogste berg ter wereld is buiten ZO-Azie (1 v/d 7 summits). Ondanks dat ik deze niet gehaald heb, wel een magnifieke ervaring. Inmiddels hoeft het niet zo extreem, maar bergen blijven trekken! Gezien mijn ervaring, kon het bijna niet anders dan dat ik als “ervaren” tochtloper zou meegaan; de tocht uitzetten en met mijn ervaring de groep veilig over de Alpen krijgen. Zo was de route van 2015, de Berliner Hohenweg, een tocht die ik eerder had gelopen.De tocht van 2016 is ook een bekend terrein vanwege de CII training. Een extra drijfveer is dat we het nadeel van diabetes hebben kunnen omzetten naar een positief initiatief waar we veel plezier, inspiratie en motivatie uit halen.

Dr. Alexander Stork

Dr. Alexander Stork

Bestuurslid, internist, vasculair geneeskundige

Dr. Alexander Stork, internist.-vasculair geneeskundige.
Gepromoveerd op diabetes en autorijden. In het dagelijks leven werkzaam in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop.

Toen ik hoorde dat er nog een internist gezocht werd voor de eerste expeditie, was ik direct enthousiast. Ik hou van bijzondere dingen, out-of-the-box-denken, en dit klonk als een uniek avontuur. Dat bleek het zeker ook te zijn, maar gelukkig niet éénmalig….
Onze eerste expeditie was een prachtige ervaring, waardoor niet alleen de droom uitgekomen is van Marieke Wassink en haar zus Marleen, maar ook de andere deelnemers hun mogelijkheden hebben kunnen ontdekken en over zichzelf hebben geleerd. Ook ikzelf heb veel geleerd over wat het betekent om diabetes te hebben en dit soort prestaties te leveren. Het was voor mij heel confronterend om te zien dat de lopers eigenlijk voortdurend bezig moesten zijn met het verbruiken en toevoegen van ‘brandstof’ (koolhydraten).
Na het succes van de eerste expeditie hebben we samen Stichting Diabest opgericht. Ik zie dit als een prachtige mogelijkheid om mijn kennis en ervaring te gebruiken om mensen met diabetes de kans te geven over zichzelf te leren, hen te ondersteunen, en tegelijkertijd goede doelen te steunen.

Marleen Pruijt

Marleen Pruijt

Secretaris

Ik ben Marleen Wassink ,vanaf mijn 13de jaar speelt Diabetes een rode draad door mijn leven. Door de vele hypo’ s ben ik op mijn 17de jaar begonnen met pomptherapie, later aangevuld met de sensor. In mijn studentenjaren, was ik woonachtig in Utrecht en heb ik met heel veel plezier mijn opleiding voor het Maatschappelijk Werk kunnen voltooien. Daarna heb ik mijn vleugels gespreid en ben ik voor een aantal jaren samen met mijn man woonachtig geweest in Shanghai (China). Hier heb ik onder andere voedselpakketten rondgebracht, als fotograaf en schrijver het Nederlands krantje uitgebracht en als begeleider bij een telefonische hulpdienst gewerkt voor Expats. Na een aantal boeiende jaren zijn wij teruggekomen samen met onze dochter. Inmiddels ben ik een trotse moeder van 3 mooie meiden. Vorig jaar mocht ik samen met een groep andere diabeten, de droom van Marieke (mijn tweelingzus) verwezenlijken. Expeditie Elements was daadwerkelijk een droom. We hebben met z’n allen geknokt en gewerkt om de toppen te bereiken! Ieder mens is zo verschillend en ook elke diabeet is weer verschillend. Ieder reageerde op zijn eigen wijze. De een liep de hele dag te eten, de ander zat weer veel te hoog, of had prachtige bloedsuikers. Er waren hilarische momenten, mooie momenten en momenten met een traan. Woorden hoefden niet gesproken te worden, een blik was al genoeg. We hebben geleerd van ons zelf en van elkaar. Het was in 1 woord fantastisch! Ik ga ieder jaar weer even enthousiast mee.

Linda Meertens

Linda Meertens

Algemeen bestuurslid, diabetes verpleegkundige

Door mijn werk als diabetesverpleegkundige ben ik, Linda Meertens, in contact gekomen met Marieke Wassink en haar droom een huttentocht te lopen met een groep diabeten. Na dit vorig jaar voor de eerste keer gedaan te hebben en het idee kwam een stichting op te richten ben ik na de tweede editie bestuurslid geworden van Diabest. Aangezien sport en diabetes als een rode draad door mijn leven lopen was de link gauw gelegd. Pas wanneer je dagelijks met een groep diabeten een dergelijke inspanning levert als een huttentocht weet je de impact die diabetes heeft! Ik hoop met mijn ervaring van 21 jaar op de diabetes poli in het St. Anna Ziekenhuis waar ik zowel volwassenen als kinderen begeleid, een bijdrage te kunnen leveren aan deze geweldige stichting samen met een groep professionele maar vooral enthousiaste bestuursleden.

Doneren

Gaat uw vriend, vriendin, vader, moeder, zus, broer, kind of collega de uitdaging aan? Wat zult u ongelooflijk trots zijn.

We beloven alle deelnemers aan de expeditie een prachtige ervaring. Wilt u ons steunen en expedities mogelijk maken, steun ons dan met een financiële vergoeding. Wij zijn u hier dankbaar voor!

© Copyright - Stichting Diabest | Powered by ShareAll